Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Projects

Grace Grace Grace Grace

On 20, Sep 2012 | No Comments | In | By joshthomas

Grace

This beautiful and traditional home is built into a steep and heavily wooded slope. The interior, while having the wonderful and solid feeling of an older home, was quite dark. After evaluating several options to add a family room adjacent to the client’s kitchen, the best solution emerged, one that would take advantage of the beautiful woodland views at the rear of the house and bring abundant and much needed natural light inside.

The challenge was that bumping out the back of the house meant building the room 30 feet above the ground. The new space became a three-story addition with the family room at the top, an office and game room on the levels below, and access to the pool and deck from the bottom. The exterior materials, including dark antique bronze finish windows, a small wrought iron balcony and matching stucco, respect the character of the original home. The new light-filled column creates three functional spaces instead of just one. The client now has a room with the airy ease of a treehouse in a home once marked by lack of sunshine.

Submit a Comment