Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Projects

Grace Grace Grace Grace

On 20, Sep 2012 | No Comments | In | By joshthomas

Grace

This beautiful and traditional home is built into a steep and heavily wooded slope. The interior, while having the wonderful and solid feeling of an older home, was quite dark. After evaluating several options to add a family room adjacent to the client’s kitchen, the best solution emerged, one that would take advantage of the beautiful woodland views at the rear of the house and bring abundant and much needed natural light inside.

Read more…

Timeless Timeless Timeless Timeless Timeless

On 16, Sep 2012 | No Comments | In | By lthomas

Timeless

This corner lot in a historic neighborhood with strict design controls left little room for the expansion the client required, which included an enlarged kitchen with room for comfortable seating, a breakfast room, mudroom and a new pool house, as well as a shaded sitting area adjacent to the pool.

Read more…

Scale Scale Scale Scale Scale Scale

On 16, Sep 2012 | No Comments | In | By joshthomas

Scale

This client had a rare gem: an open lot in the historic Baltimore neighborhood of Guilford. The buildable area, however, was not without challenges.

Read more…

Rhythm Rhythm Rhythm Rhythm Rhythm Rhythm

On 09, Sep 2012 | No Comments | In | By lthomas

Rhythm

Placing a detached, six-car garage in a densely populated, historic neighborhood in Baltimore City is a feat of creative thinking. To keep the structure to an appropriate scale for the site (and within the city’s 20-foot height restriction), the design breaks the needs of such a large garage into small pieces. The steep pitch of the roof and the materials complement those of the home, a beautiful stucco, stone and slate design by renowned architects Edwin Palmer and William Lamdin.

Read more…

Element Element Element Element Element Element

On 09, Sep 2012 | No Comments | In | By lthomas

Element

Sometimes the best answer to a client’s need is the simplest one. A client in the historic Homeland neighborhood with very little room for expansion needed a larger, modernized kitchen and breakfast area, as well as help stopping the seeping of water into the basement from an uncovered exterior stairwell. The answer to this need was not a large, flashy addition.

Read more…