Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Projects

Vision Vision Vision Vision Vision Vision

No Comments
By joshthomas

On 25, Sep 2012 | No Comments | In | By joshthomas

Vision

It took creativity and thoughtful planning to deliver this new home for a family on a lot that was previously an abandoned tennis court. Located in the Ruxton neighborhood of Baltimore County, the construction adheres to stringent set back covenants and also met the local design review board’s scrutiny.

The house uses materials, rooflines and forms drawn from the traditional neighborhood, but inside the living spaces are open, maximizing views to adjacent rooms and to the vistas beyond.  The entry foyer is a twist on a conventional center hall layout and is distinguished by the main stair, which climbs up in front of two-story windows. A large mudroom with cubbies and adjacent laundry room serve as an entry vestibule from the garage and side door. The first floor has a guest suite that can convert to a master bedroom in later years. Sited to open southward onto a large terrace with built in grill and pool, stone walls and mature plantings screen the neighbors from view, making this a modern, private home appropriate to the client’s needs as well as the neighborhood’s standards.

Submit a Comment