Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Projects

Light Light Light Light Light Light

On 21, Sep 2012 | No Comments | In | By lthomas

Light

What many historic homes have in architectural character they often lack in flow between rooms. Like many other older homes, this historic stone house featured a kitchen intended for life with servants, not life with a modern family.

The client needed a new greatroom, kitchen, mudroom and master bedroom suite, and also wanted to include geothermal heating. Room for expansion, both inside and out, was limited; the existing two-car garage was converted to a lovely family room, and a larger garage was designed adjacent to the new mudroom.  The glassy mudroom now connects the spaces, serving as a rear foyer . The former servants’ back kitchen stair was opened into a gracious secondary access point for the children to get to the kitchen below.

Before

A rabbit warren of small rooms and corridors on the upper level was combined to create the master suite with a separate sitting area, walk-in closets and an intimate yet beautiful bath. The result is a seamless renovation and addition – even the exterior stonework is a perfect match – that works for the family yet sacrificed none of the home’s architectural charm.


 

 

Submit a Comment