Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Projects

Casa Casa Casa Casa Casa Casa

On 22, Sep 2012 | No Comments | In | By lthomas

Casa

Italian clients who both love to cook wanted to convert a dark, cramped kitchen into a modern, light-filled space with views overlooking the garden in their historic neighborhood. The renovation would also add a bluestone terrace with eating area and fire pit. Standing between dream and reality was a thick stone exterior wall and a poorly located powder room.

Before

The design reoriented the circulation of the kitchen, breakfast room and butler’s pantry. The powder room and its masonry walls were removed and a new half bath was tucked beneath a stair. A large opening cut in the exterior stone wall created an opening for a new, glassy breakfast room open to the view outside. The kitchen space was further enlarged by the removal of an underused side vestibule, but a lovely stone arched window was preserved. A spacious island with room for seating and cookbook shelves adds a functional cooking and storage area. Now, cooking and entertaining both inside and out are perfecto!

 

Submit a Comment